Tapenáda sa vyrába miesením čiernych odkôstkovaných olív a korenia. Skvelé na sendviče, jednohubky, bruschetty, na plnenie rýb a sezónneho mäsa vareného v rúre alebo na grile, zmiešané s extra panenským olivovým olejom na cestovinách.
Zloženie:
- olivy - 93% (druh cellina 55%, druh leccino 45%)
- extra panenský olivový olej - 7%
- soľ
- regulátor kyslosti - kyselina citrónová
Nutričná hodnota na 100 g:
- Energia - 1078 KJ / 262 Kcal
- Tuky - 27 g z toho nasýtené 3,7 g
- Sacharidy - 0,6 g z toho cukry 0,0 g
- Vláknina - 4,6 g
- Bielkoviny - 1,5 g
- Soľ - 1,74 g
Váha – 150 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár