Baklažány sú pestované na otvorených poliach a ručne zbierané, následne nakrájané na tenké plátky, kde sa nechajú dozrieť v soli a nakoniec sa nakladajú do extra panenského olivového oleja s čerstvou mätou a stredomorskými koreninami. Ich lahodná a intenzívna chuť z nich robí vynikajúce predjedlo - sú ideálne na prípravu chutných sendvičov, ale aj na dochutenie tradičnej pšeničnej friselle, teda miestneho druhu chleba v Apúlii.
Zloženie:
- Baklažán – 65%
- Extra panenský olivový olej – 32%
- Vínny ocot (obsahuje sulfity)
- Štipľavá paprika
- Cesnakový prášok
- Mäta
- Soľ
Nutričná hodnota na 100 g:
- Energia - 1246 KJ / 303 Kcal
- Tuky - 32 g z toho nasýtené 4,6 g
- Sacharidy – 1,7 g z toho cukry 1,7 g
- Vláknina – 1,7 g
- Bielkoviny – 0,7 g
- Soľ – 0,15 g
Váha – 300 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár